Elon Musk optimistisk, trots rekordförlust

Klockan tickar på för Tesla, årets första kvartalsrapporten var dyster läsning. Under årets första tre månader har Tesla gjort en rekordförlust på 6,9 miljarder kronor. Vilket är den största förlusten företaget gjort under en tre månaders period någonsin. Om man ska vara positiv så var det många som hade förväntat sig en ännu större förlust. Så trots rekord förlusten, finns det ljusglimtar i rapporten. Äntligen verkar det som att bilproduktionen börjat komma igång. Första kvartalet blev deras mest produktiva någonsin. Tesla påpekade i sin rapport att de gjort den snabbaste tillväxten ett bilföretag gjort i modern tid. Dock måste produktionen av Model 3 måste komma upp i de 5000/vecka som Elon pratat om.

För övrigt har Tesla börjat året med att få in de högsta intäkterna någonsin. Dels för de ökade intäkter från solenergi- och energilagringsområdena. Även om det är spännande siffror, så läcker man fortfarande kapital. Glöm inte att Tesla aldrig visat vinst på helårsbasis. Så även om Elon Musk är optimistisk mot omvärlden, finns det väldigt mycket kvar att göra. När han fick frågor om Teslas finanser så bytte han snabbt ämne.

Att Tesla gick med förlust var väntat. De har haft problem att nå upp till sina högt satta mål och produktionen av Model 3 ligger efter. De lyckades producerade över 100 000 bilar förra året, vilket är en milsten och detta året har börjat bra. Men deras produktionsnivå ligger långt efter andra biltillverkare. Nästa kvartalsrapport kommer bli spännande.