Nytt inom smslån för maj och juni

Maj och juni är en period då utlåningen ökar ganska kraftigt. Den främsta anledningen är ett behov av att låna pengar inför semestrarna. Även skolavslutningar och studentfiranden kan innebära ett ökat lånebehov. Maj och juni är också, förmodligen av samma anledning, den period på året då långivarna inom såväl smslån som blancolån är som mest flitiga med att både lansera nya produkter och ta fram tidsbegränsade erbjudanden. I den här artikeln kikar vi närmare på några nyheter hos de ledande långivarna inom smslån.

Monetti bjuder på halva uppläggningsavgiften

Monetti erbjuder nya låntagare under en begränsad tid en rabatt på uppläggningsavgiften för smslån. Närmare bestämt är rabatten på 50%, vilket innebär att det första lånet blir 175 kr billigare.

Att du fortfarande måste betala en uppläggningsavgift (samt aviavgifter och den ränta som debiteras) innebär givetvis att Monettis erbjudande för nya kunder inte är lika fördelaktigt som räntefria lån. Samtidigt kan Monetti vara ett bra val för dem som har en mindre robust ekonomi med en svag kredithistorik och kanske ett par eller fler betalningsanmärkningar. Hos Monetti lånar du mellan 1000 – 20 000 kr med en löptid på mellan 1-12 månader.

Ferratum breddar sitt erbjudande

Ferratum Bank har nyligen fått banktillstånd och det innebär att man numera kan erbjuda även traditionella betalfunktioner, sparkonton, med mera. Den första lanseringen under varumärket Ferratum Bank är vad man kallar för ett ”europeiskt bankkonto”. Det är i grunden ett bankkonto som är kopplat till ett MasterCard, men det finns flera unika egenskaper. En är att det är möjligt att göra direktöverföringar via sms. En annan är att Ferratums vanliga kontokredit är kopplad till kortet och en tredje är att det går att ha olika saldon för olika valutor på kontot.

Ferratum Banks bankkonto med kontokredit hanteras via en app som finns tillgänglig för alla smartphones. Ansökan sker enkelt online med legitimering via BankID.

Savelend blir Loanstep

För ett par månader sedan delades Savelend upp i två olika varumärken. Själva utlåningen ligger numera under varumärket Loanstep medan den peer to peer-modell som ligger bakom affärsidén ligger under varumärket Savelend. Det är till Loanstep som den som behöver låna ska vända sig.

För själva låneprodukten har inte några ändringar gjorts. Loanstep erbjuder fortfarande räntefria lån upp till 5000 kr om du betalar tillbaka inom 14 dagar. Betalar du inom 30 dagar får du en rabatt på närmare 50% av den faktiska lånekostnaden. Maximal låneperiod för Loansteps smslån är 61 dagar. Den här aktören erbjuder också mer traditionella privatlån med lånebelopp på upp emot 50 000 kr och en återbetalningstid på upp till 36 månader.